Kunst voor Kids

28 april 2019
Leeftijd voor basisscholieren
tijd12.00 - 16.30 uur
kostenalleen museumentree*
Ontvangstentree Achter de Kerk 14

Op zondag 28 april tussen 12.00 en 16.30 uur kunnen kinderen die op de basisschool zitten voor €25,- hun eerste kunstwerk kopen. Is dit misschien de start van een eigen kunstverzameling?

Verschillende Salonkunstenaars hebben hiervoor een of meerdere kunstwerken beschikbaar gesteld. De kinderen mogen helemaal zelf een keuze maken, dus: verboden voor volwassenen! Aanmelden is niet nodig, maar voor de kunstwerken geldt: op = op.

Kinderen die een kunstwerk kopen krijgen een familie-lidmaatschap voor een jaar van de Stichting Vrienden van Museum Gouda aangeboden.

De opbrengst van Kunst voor Kids gaat naar het ‘Mijn kamer’- project van het Groene Hart Ziekenhuis, waarbij de 22 kamers van de kinderafdeling worden opgefleurd met een ‘Dit ben ik’- bord. Op dit leuke DIY-alles-in-één bord, kunnen de kinderen na opname hun creativiteit de vrije loop laten. Zo ontstaan er persoonlijke kunstwerken met posters, kaarten, foto’s en zelfgemaakte creaties en voelt de kamer meer aan als een ‘eigen kamer’ (Mijn kamer). Mag het kind naar huis? Dan wordt een mooie foto gemaakt, het bord weer vrij gemaakt en kan de volgende ‘kunstenaar’ aan de slag. Zo brengen we Kunst voor Kids ook een beetje naar het Groene Hart Ziekenhuis. Hoe leuk is dat?!

*Indien uw kind alleen komt voor Kunst voor Kids, hoeft u voor uw kind geen entreegeld te betalen.

Ontvangst is bij de entree Achter de Kerk 14.