Kaarslicht

vanaf13 november 2021
t/m26 maart 2022

Vanwege de overweldigende belangstelling voor de tentoonstelling Kaarslicht begint een bezoek aan Museum Gouda altijd met het online boeken van een ticket (met dag en starttijd). Dit geldt voor alle bezoekers, ook voor pashouders.

Er zijn maar weinig Nederlandse kunstenaars die het spel van licht en donker zo overtuigend beheersen als Rembrandt van Rijn, Gerard van Honthorst en Godefridus Schalcken. Zij gebruiken de kaars in een groot aantal van hun schilderijen als directe of indirecte bron van licht. Hiermee weten zij de toeschouwer nog altijd te betoveren en hen als het ware de voorstelling in te trekken.

Vanaf 13 november 2021 tot en met 27 maart 2022 is in Museum Gouda de tentoonstelling Kaarslicht te zien. Laat je verwonderen en maak kennis met de wijze waarop kunstenaars uit de Lage Landen, vanaf de zestiende tot en met de negentiende eeuw, met behulp van kaars- en toortslicht een bijzondere sfeer in hun werk weten te suggereren.

Met dank aan
De Gemeente Gouda, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (heeft namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een indemniteitsgarantie toegekend), FONDS 21, Turing Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, White House Development, Gouda Refractories en particuliere donateurs, die de tentoonstelling Kaarslicht mede mogelijk hebben gemaakt.