Openingstijden

Museum

Maandaggesloten
Dinsdag11-17u
Woensdag11-17u
Donderdag11-17u
Vrijdag11-17u
Zaterdag11-17u
Zondag11-17u

Museumcafé

Maandaggesloten
Dinsdag10-17u
Woensdag10-17u
Donderdag10-17u
Vrijdag10-17u
Zaterdag10-17u
Zondag11-17u

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit Museum Gouda haar deuren voor het publiek tot en met 1 juni 2020.

Het museum en museumcafé zijn geopend op Tweede Paas- en Tweede Pinksterdag. Op 1 januari, Koningsdag en op 25 december is het museum gesloten.

Entreeprijzen

Volwassenen € 12
CJP >18 jaar € 9
Combiticket € 17
 
Pashouders* gratis
t/m 17 jaar gratis

*Pashouders
Museumkaart, Rotterdampas, BankGiroLoterij VIP-kaart, ICOM-pas, Vereniging Rembrandtpas, Het Gouds Catharina Gilde, Goudse Museumvrienden of Firma van Drie.

Museumkaart
De Museumkaart is te koop bij de kassa's van Museum Gouda. Ook is het mogelijk de museumkaart online te bestellen via de website van Museumkaart: museumkaart.nl

Combiticket
Het is mogelijk een combiticket te kopen voor bezoek aan de Sint-Janskerk en Museum Gouda. In dit ticket zit een kopje koffie/thee inbegrepen. Een combiticket kost €17.

Adres en bereikbaarheid

Museum Gouda
Achter de Kerk 14 (plus museumcafé)
2801 JX Gouda

Oosthaven 9 (plus museumwinkel)

Tel: +31 (0)182 33 10 00
info@museumgouda.nl

Lopend vanaf NS station

Vanaf het NS station is het ongeveer tien minuten lopen naar Museum Gouda. Volg de borden met VVV, vanaf het Marktplein staan er borden naar Museum Gouda. U kunt gebruik maken van onze entree aan Oosthaven 9 of Achter de Kerk 14.

Met de auto
Parkeertip: Parkeergarage Q-Park Bolwerk (Sint Mariewal 3). Vanaf de parkeergarage volgt u de Hoge Gouwe. Aan het einde van deze straat naar rechts is de Westhaven, daar steekt u de links de eerste brug over naar Museum Gouda, entree Oosthaven 9. Het is ongeveer tien minuten lopen.

Toegankelijkheid

Museum Gouda is beperkt toegankelijk voor mindervaliden. Mindervaliden kunnen het best gebruik maken van de entree aan de Oosthaven 9. Er is een invalidenparkeerplaats op de Noodgodsbrug, tussen Oosthaven - Westhaven. Een rolstoel is beschikbaar en kunt u het beste vooraf reserveren.

De altaarstukken, de schuttersstukken, de toonzalen met wisseltentoonstelling, de stadsmaquette en de Schatkamer zijn goed bereikbaar.

Het Gouds plateel en de Franse/Haagse School zijn moeilijker bereikbaar. Er is helaas geen lift in het museum (monumentaal gebouw). Voor de mensen die de bovenverdieping niet kunnen bezoeken is er een kleine attentie.

Arrangementen

Museum Gouda heeft een aantal leuke arrangementen, in samenwerking met diverse Goudse partijen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een complete dag Gouda kiezen met het 'Gouda Cheese and More' arrangement. Of kies voor combi met de Sint-Janskerk, door het Gouda-ticket van de VVV te kopen, bijvoorbeeld in combinatie met een goedkopere overnachting bij Best Western.

Klik op de link hieronder voor het complete overzicht.

Rondleidingen

Kosten€ 65
Max.15 personen
Duurca. 1 uur

Geef extra verdieping aan uw bezoek aan Museum Gouda en boek een rondleiding. Bekijk onder begeleiding van een ervaren rondleider de hoogtepunten uit het museum, kom meer te weten over het historische gebouw of kies voor een specifieke tentoonstelling. Voor informatie en reserveringen kunt u contact opnemen via rondleidingen@museumgouda.nl.

Kinderen

Bezoekt u Museum Gouda met uw (klein)kinderen? Ook voor hen biedt het museum verschillende activiteiten om het bezoek nóg leuker te maken, zoals een zoektocht naar het codewoord van Museum Gouda en workshops in de schoolvakanties.

Museumcafé

dinsdag t/m zaterdag10.00 - 17.00 uur
zondag11.00 - 17.00 uur

Museumcafé Gouda is de plek voor lekkere koffie, taart en lunch in een prachtige, museale omgeving. In de zomer kunt u van uw drankje genieten op het terras in de mooie museumtuin, een oase van rust in de stad. Het museumcafé bevindt zich aan de entreezijde Achter de Kerk 14. Meer informatie via: museumcafegouda.nl.

Museumwinkel

De museumwinkel is van dinsdag t/m zondag open van 11.00 tot 17.00 uur, en is te vinden bij de ingang aan de Oosthaven 9. Ook zonder het museum te bezoeken, kunt u in de museumwinkel terecht. De winkel verkoopt onder meer:

  • Boeken over Gouda, keramiek en kunst
  • Ansichtkaarten en reproducties
  • Brochures en catalogi
  • Cadeaus
  • Kunstvoorwerpen
  • Tassen van oude banieren

Voor kinderen zijn er boekjes, leuke kettinkjes en hebbedingetjes. Bij bijzondere tentoonstellingen zijn er ook gerelateerde (cadeau)artikelen verkrijgbaar.