Openingstijden

Museum

Maandaggesloten
Dinsdag11-17u
Woensdag11-17u
Donderdag11-17u
Vrijdag11-17u
Zaterdag11-17u
Zondag11-17u

Museumcafé

Maandaggesloten
Dinsdag10-17u
Woensdag10-17u
Donderdag10-17u
Vrijdag10-17u
Zaterdag10-17u
Zondag11-17u


Feestdagen

Nieuwjaarsdaggesloten
Pasen (beide dagen)open
Koningsdagopen 13u-16u
Bevrijdingsdagopen
Hemelvaartsdagopen
Pinksteren (beide dagen)open
Eerste Kerstdaggesloten
Tweede Kerstdagopen
Oudjaarsdagopen

Werk in uitvoering

Soms zijn vanwege werkzaamheden bepaalde delen van het museum niet toegankelijk.

Juni 2024
In de week van 10 t/m 14 juni is de Plateelzaal gesloten vanwege ombouw naar een nieuwe presentatie.

Entreeprijzen en tickets

Volwassenen € 14,50
Studenten & CJP € 7
Kinderen t/m 17 gratis
Museumkaart en pashouders* gratis

*Pashouders
Museumkaart, Vriendenloterij VIP-Kaart, Rotterdampas, ICOM, Vereniging Rembrandt, Goudse Museumvrienden, Crabeth Club (Goud), Gouds Catharina Gilde, Partners Museum Gouda, De Firma

Museumkaart
De Museumkaart is te koop bij de kassa's van Museum Gouda. Ook is het mogelijk de museumkaart online te bestellen via de website van Museumkaart: museumkaart.nl

Groepskorting
Voor groepen vanaf 10 personen geldt een groepskorting en betaal je 10 euro per volwassene.

Adres en bereikbaarheid

Museum Gouda
Oosthaven 9 (hoofdingang, minder validen, museumshop)
Achter de Kerk 14 (groepsingang, museumcafé, postadres)
2801 JX Gouda
Tel: +31 (0)182 33 10 00
info@museumgouda.nl


Wegwerkzaamheden
In de week van maandag 29 januari t/m zondag 4 februari zijn er wegwerkzaamheden aan de Oosthaven. Het museum is te voet vanaf de parkeergarage en/of het station gewoon bereikbaar. Mocht u hier vragen over hebben, bel dan 0182-331000.


Lopend vanaf NS station
Vanaf het NS station is het ca. 11 minuten lopen naar Museum Gouda. Volg de borden met VVV, vanaf het Marktplein staan er borden naar Museum Gouda.

Met de auto
Museum Gouda ligt in het stadscentrum van Gouda en is weliswaar bereikbaar met de auto, maar beschikbare parkeerplek op straat is beperkt. Parkeertip: we bieden bezoekers korting op parkeren in Parkeergarage Q-Park Bolwerk, Sint Mariewal 3. Om hiervan te profiteren, reserveer je voorafgaand aan je bezoek je parkeerplaats op de website van Q-Park. Vanaf de parkeergarage loop je dan langs de Hoge Gouwe. Aan het einde van deze gracht ga je links het Marktplein op. Daar volg je de borden Museum Gouda, entrees Oosthaven 9 en/of Achter de Kerk 14.

Toegankelijkheid

Museum Gouda wil dat iedereen zich welkom voelt. Helaas is het monumentale pand uit de 14de-eeuw niet helemaal toegankelijk voor mensen met een beperking. Zo is er bijvoorbeeld geen lift aanwezig. Mensen die hierdoor de bovenverdieping niet kunnen bezoeken, bieden wij een kleine attentie. Ook het Museumcafé is niet toegankelijk voor mensen met bijv. een scootmobiel; in de zomer is het terras wél bereikbaar.

Hieronder staat onze actuele toegankelijkheid beschreven zodat zich geen onaangename verrassingen voordoen.

Ingang
Bezoekers die gebruik maken van een rolstoel, rollator of wandelstok kunnen het best gebruik maken van de entree aan de Oosthaven 9.

Museumcafé
Het Museumcafé is bereikbaar via een trap van enkele treden en hierdoor niet toegankelijk voor mensen met een scootmobiel of rolstoel. Het terras van het Museumcafé - geopend tijdens de zomermaanden - is wel toegankelijk voor iedereen.

Parkeren
Er is een invalidenparkeerplaats op de Noodgodsbrug, tussen Oosthaven - Westhaven.

Rolstoel lenen
Er is een rolstoel beschikbaar, die vooraf telefonisch te reserveren is via 0182 – 331 000.

Hulphonden
Hulphonden zijn welkom in het museum.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? stel ze dan via info@museumgouda.nl of bel 0182 – 331 000. Tijdens je bezoek kun je hiervoor terecht bij de kassa's.

Rondleidingen

Geef extra verdieping aan uw bezoek aan Museum Gouda en boek een rondleiding! Bekijk onder begeleiding van een ervaren rondleider de hoogtepunten uit het museum, kom meer te weten over het historische gebouw, ervaar een kunstwerk op een andere manier met een VTS-gesprek of kies voor een specifieke tentoonstelling. Er is veel mogelijk, iedere rondleiding is maatwerk. Voor meer informatie en reserveringen, stuur een e-mail naar: rondleidingen@museumgouda.nl.

Groepsbezoeken

Wil je samen met een groep andere mensen het museum bezoeken, maar je wil GEEN rondleiding of ander speciaal arrangement? In principe is dat altijd mogelijk tijdens openingstijden, alleen stellen we het zeer op prijs als je dan tóch van te voren je komst aankondigt. Zeker als je met meer dan 8 personen komt. Dit geldt dus bijvoorbeeld ook voor BSO's en/of kinderfeestjes. Stuur svp een e-mail naar rondleidingen@museumgouda.nl. Bij voorbaat dank!

En... onze ingang Achter de Kerk 14 is dan het handigst om te gebruiken, omdat daar de meeste garderobefaciliteiten zijn.

Kinderen

Ook voor kinderen is van alles te doen in ons museum! Maak bijvoorbeeld je eigen mini-museum met Mara, kom in de vakantie langs voor een toffe workshop of breng een bezoekje aan de Sint tijdens het Huis van Sinterklaas in novemeber! Bekijk het actuele aanbod op deze pagina .

En... Kinderen t/m 17 jaar hebben altijd GRATIS toegang!

Museumcafé

dinsdag t/m zaterdag10.00 - 17.00 uur
zondag11.00 - 17.00 uur

Verstopt onder het eeuwenoude keldergewelf van het museum huist Museumcafé Gouda. Hier geniet je van de lekkerste koffie, thee, taarten en lunch. ’s Zomers biedt de ommuurde binnentuin van het Catherina Gasthuis een oase van rust in de stad.
Je vindt het Museumcafé aan de entreezijde Achter de Kerk 14.
Bekijk het menu alvast op museumcafegouda.nl.

Museumshop

Of je nu een aandenken aan Gouda zoekt of een origineel cadeautje voor jong of oud, in onze museumshop slaag je gegarandeerd! Naast vast aanbod zijn er bij tijdelijke tentoonstellingen ook gerelateerde en bijzondere (cadeau)artikelen verkrijgbaar.

Arrangementen

Museum Gouda verkoopt een aantal arrangementen, voor een complete dag uit in én om Gouda. Zien we je binnenkort?

Nieuwsbrieven

Museum Gouda verstuurt periodiek e-mailnieuwsbrieven naar abonnees. Bekijk hieronder de laatste edities. En blijf zelf ook op de hoogte van onze nieuwe tentoonstellingen, activiteiten en het laatste nieuws, schrijf je nu in, rechtsonder op deze pagina!