Steun ons

Museum Gouda wordt gesteund door een groep trouwe donateurs en sponsoren. Met de steun van particulieren en bedrijven wordt heel veel mogelijk gemaakt, zoals tentoonstellingen en restauraties, onderzoek en educatieprojecten, of de aankoop van een object dat goed bij onze vaste collectie past.

Als particulier zijn er vier mogelijkheden om te steunen:

Eenmalige donatie

Eenmalige donaties, groot of klein, zijn bijzonder welkom.

Klik hierboven om naar onze donatiepagina te gaan.

Vereniging van Goudse Museumvrienden

De Vereniging van Goudse Museumvrienden bestaat uit een levendige groep kunstliefhebbers die Museum Gouda en de stad Gouda een warm hart toedragen. Ruim 400 actieve leden zijn bevriend met Ferdinand Bol, Erasmus en Hendrica Swanenburg en genieten zo van interessante bijeenkomsten en ontvangen gratis toegang tot Museum Gouda! Kortom: met de juiste vrienden beleef je meer!

Voor maar € 25 per jaar ben je al vriend. Een partnerlidmaatschap is € 40 per jaar.
Meld je HIER aan!

Crabeth Club en Crabeth Club Goud

Crabeth Club leden zijn vrienden die het museum financieel nog iets meer steunen, zodat we onze collectie nog beter kunnen presenteren én fraaie tentoonstellingen kunnen maken. Het doel is om zoveel mogelijk mensen naar Gouda te trekken en van museum en stad te laten genieten.

Een lidmaatschap van de Crabeth Club bedraagt jaarlijks € 150 en van de Crabeth Club Goud
€ 250 per jaar. De voordelen staan hieronder op een rij.
Lid worden, of meer informatie? Neem dan contact op via info@museumgouda.nl of bel met (0182) 331 002.

Gouds Catharina Gilde

Museum Gouda wil graag de banden met het bedrijfsleven aanhalen op een manier die niet alleen voor het museum, maar ook voor bedrijven interessant is. Het Gouds Catharina Gilde biedt al 35 jaar een aantrekkelijk zakelijk netwerk met verschillende bijeenkomsten in een prachtige historische omgeving. Bedrijven uit de regio ondersteunen het museum met een jaarlijkse bijdrage om een ambitieus project te realiseren.

Lidmaatschap
Lidmaatschap kost € 1.500 per jaar. Voorzitter van het Gouds Catharina Gilde is Alain de Werd, Jan Sanner is secretaris. Wil je lid worden van dit bijzondere zakelijke netwerk? Neem dan contact op met Jan Sanner via sannervastgoed@gmail.com

Partnerschap

Als bedrijf met hart voor cultuur én hart voor de stad kunt u Museum Gouda op directe en betrokken wijze steunen. Meld u aan als Partner en sponsor bijvoorbeeld uw eigen museumzaal!

Museum Gouda heeft cultureel ondernemerschap hoog in het vaandel staan en onderzoekt graag samen met elke partner wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Zo werken we samen aan indrukwekkende tentoonstellingen en bijzondere projecten. Sponsorbedragen beginnen bij
€ 2.000 en variëren van € 3.000, € 5.000 en meer.

Wilt u partner worden, of meer informatie? Neem dan contact op via info@museumgouda.nl of bel met (0182) 331 002.

Partners:

ANBI

Stichting Museum Gouda is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat er geen schenk- of erfbelasting moet worden afgedragen voor hetgeen Museum Gouda verkrijgt, zodat het gehele bedrag ten goede komt aan het museum. Particuliere donateurs mogen in hun aangifte inkomstenbelasting hun donatie aan het museum met 1,25 verhogen en als gift aftrekken. Vennootschappen mogen giften aan ANBI’s van hun winst aftrekken. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de belastingdienst. Onze complete jaarrekeningen vindt u op de ANBI-website.