In verband met een verbouwing zijn de mogelijkheden als het gaat om verhuur momenteel beperkt. We denken desalniettemin graag met je mee.

UIT DE KUNST GEREGELD!
Een sfeervolle presentatie of chic diner onder het toeziend oog van de Goudse schutterij? Een ontvangst of receptie in een sfeervolle kapel waarbij gasten worden omringd door de Goudse geschiedenis? Een event met extra cachet door de kunst te laten spreken in een exclusieve rondleiding? Het kan in Museum Gouda!

Wat voor soort evenement je ook voor ogen hebt, bij Museum Gouda kunnen wij jouw droom verwezenlijken omdat wij de kunst verstaan om cultuur, gastronomie en gastvrijheid te verenigen. De combinatie van een historisch pand uit de 14e eeuw voorzien van de rijke geschiedenis van Gouda, schitterende kunstwerken en de sfeervolle tuin maken Museum Gouda (samen met het Museumcafé) tot een unieke locatie en stijlvolle ontmoetingsplek.

Meer weten? Bel 0182 331 011 voor een vrijblijvende, inspirerende afspraak of mail je vraag naar verhuur@museumgouda.nl

Eten en drinken
De culinaire invulling van alle evenementen wordt door het Museumcafé verzorgd. Neem voor meer informatie contact op met sharon@vangastel.nl of bel 0182 820 225.

Spot on Gouda
Voor zakelijk bezoek is Gouda spot on! Want naast het museum en het Museumcafé heeft Gouda ook andere prachtige locaties voor vergaderingen, evenementen en congressen. Met ieder een eigen signatuur. Wij zijn onderdeel van Spot on Gouda! Kijk op www.spotongouda.nl welke locaties nog meer mee doen.

Coronatoegangsbewijs
Huur je een van onze ruimtes voor een (geplaceerd of ongeplaceerd) evenement? Dan zijn wij verplicht het coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs te controleren, alsmede de gezondheidscheck te doen.

Diner of receptie in stijl

Laat je verrassen door een smaakvol en exclusief diner of een bijzondere receptie tussen de topstukken van de collectie.

Seminars, presentaties en lezingen

Laat je inspireren door de historische schuttersstukken en ontdek de perfecte omgeving voor kennisuitwisseling.

Vergaderen

In Museum Gouda kun je ook terecht voor een vergadering met een klein gezelschap.

Trouwen

Voor een onvergetelijke huwelijksvoltrekking of partnerregistratie in een historische ambiance zijn jullie bij Museum Gouda aan het juiste adres. In de indrukwekkende Gasthuiskapel met de prachtige religieuze kunst kun je elkaar het officiële ja-woord geven! De ruimte is zowel geschikt voor een klein als voor een groot gezelschap tot een maximum van 75 gasten.

Trouw je in de zomer, dan biedt de sfeervolle Museumtuin verschillende mogelijkheden.

Je kunt de trouwceremonie uitbreiden met een exclusief diner of receptie in het Ruim met de schuttersstukken uit de 17e eeuw. Hier kun je in de avonduren terecht voor een exclusief diner of een receptie (tot 75 gasten).

De bijzondere collectie, de authentieke zalen en de Museumtuin zijn ook uitermate geschikt voor een fotoreportage. Deze kan ook apart geboekt worden (dus ook als je niet in het museum trouwt).

Informatie

  • De huur van de Gasthuiskapel bedraagt € 450 (incl. BTW)
  • De huur van het Ruim is € 995, - (tot 00.00 uur).
  • Een fotoreportage kost € 50.

Voor informatie en reservering: verhuur@museumgouda.nl.
Voor informatie en reservering van de Museumtuin: museumcafegouda.nl.

Zalen

Museum Gouda heeft onderstaande zalen beschikbaar.

Gasthuiskapel

Capaciteitmax. 75 gasten
Huurprijs€ 850
Van17.00 - 00.00 uur

Een prachtige Kapel met een uitgebreide collectie religieuze kunst: schilderijen, die de Beeldenstorm hebben overleefd, maar ook enkele ontwerptekeningen van de Goudse Glazen. De Gasthuiskapel is vanaf 17.00 uur te huur voor een exclusieve receptie of ontvangst. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 75 gasten en de huurprijs bedraagt € 850 exclusief BTW.

Tijd: van 17.00 uur - 00.00 uur. Afwijkende tijden in overleg.

Ruim

Capaciteitmax. 75 gasten
Huurprijs€ 995 (excl BTW)
Van17.00 - 00.00 uur

Het Ruim
Het Ruim, met de schuttersstukken uit de 17e eeuw, is beschikbaar in de avonduren voor een presentatie of exclusief diner. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 75 gasten en de huurprijs bedraagt € 995 (tot 00.00 uur). De huurprijs is inclusief audio en 75 stoelen. Het Ruim is voorzien van moderne technische faciliteiten.

Opkamer

Capaciteit2 tot 12 personen
Huurprijs€ 250 excl. BTW

Sfeervol vergaderen in Museum Gouda van 2 tot 12 personen.

De opkamer is uitermate geschikt voor een vergadering met een klein gezelschap, is voorzien van alle moderne technische faciliteiten en bevindt zich midden in het museum.

De genoemde prijs is per dagdeel (4 uur). Voor een hele dag bedraagt de prijs € 450 en er is een toeslag voor de avond (na 17.00 uur) van € 100. Alle bedragen zijn exclusief BTW en koffie/thee.

Als aanvulling op uw vergadering kunt u het museum bezoeken (€ 50) of een rondleiding voor € 100 (inclusief entree) boeken.