In Museum Gouda is het mogelijk een presentatie, seminar, feestelijk diner of receptie te organiseren.

Maak van uw evenement een unieke belevenis en ervaar dat kunst, cultuur, gastronomie en gastvrijheid prachtig samenkomen in Museum Gouda.

U kunt uw bijeenkomst extra cachet geven door uw gasten een exclusieve rondleiding te bieden langs een bijzondere tentoonstelling of de hoogtepunten uit de collectie.

Voor informatie of reserveren: verhuur@museumgouda.nl of bel 0182 331 011.

Eten en drinken
De culinaire invulling van alle evenementen wordt door het Museumcafé verzorgd. Neem voor meer informatie contact op met sharon@vangastel.nl of bel 0182 820 225.

Diner of receptie in stijl

Laat u verrassen door een smaakvol en exclusief diner of een bijzondere receptie tussen de topstukken van de collectie.

Seminars, presentaties en lezingen

Laat u inspireren door de historische schuttersstukken en ontdek de perfecte omgeving voor kennisuitwisseling.

Vergaderen

In Museum Gouda kunt u ook terecht voor een vergadering met een klein gezelschap.

Trouwen

Voor een onvergetelijke huwelijksvoltrekking of partnerregistratie in een historische ambiance bent u bij Museum Gouda aan het juiste adres. In de indrukwekkende Gasthuiskapel met de prachtige religieuze kunst kunt u elkaar het officiële ja-woord geven! De ruimte is zowel geschikt voor een klein als voor een groot gezelschap tot een maximum van 80 gasten.

Trouwt u in de zomer dan biedt de sfeervolle Museumtuin verschillende mogelijkheden.

U kunt uw trouwceremonie uitbreiden met een exclusief diner of receptie in het Ruim met de schuttersstukken uit de 17e eeuw. Hier kunt u in de avonduren terecht voor een exclusief diner (tot 80 gasten) of een receptie (tot maximaal 150 gasten).

De bijzondere collectie, de authentieke zalen en de Museumtuin zijn ook uitermate geschikt voor een fotoreportage. Dit kan ook apart geboekt worden (dus ook als u niet in het museum trouwt).

Informatie

  • De huur van de Gasthuiskapel is € 300 (excl. BTW).
  • De huur van het Ruim is € 995, - (tot 00.00 uur).
  • Een fotoreportage kost € 50.

Voor informatie en reservering: verhuur@museumgouda.nl.
Voor informatie en reservering van de Museumtuin: museumcafegouda.nl.

Zalen

Hieronder ziet u welke zalen er beschikbaar zijn voor uw ontvangst.

Gasthuiskapel

Capaciteitmax. 120 gasten
Huurprijs€ 750
Van17.00 - 00.00 uur

Een prachtige Kapel met een uitgebreide collectie religieuze kunst: schilderijen, die de Beeldenstorm hebben overleefd, maar ook enkele ontwerptekeningen van de Goudse Glazen. Voor een exclusieve receptie of ontvangst kunt u vanaf 17.00 uur de Gasthuiskapel huren. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 120 gasten en de huurprijs bedraagt € 750,- exclusief BTW. Overige tijden in overleg.

Ruim

Capaciteitmax. 150 gasten
Huurprijs€ 995 (excl BTW)
Van17.00 - 00.00 uur

Het Ruim
In het Ruim, met de schuttersstukken uit de 17e eeuw, kunt u in de avonduren terecht voor een presentatie of exclusief diner. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 150 gasten en de huurprijs bedraagt € 995,- (tot 00.00 uur). De huurprijs is inclusief audio en 80 stoelen. Het Ruim is voorzien van moderne technische faciliteiten.

Opkamer

Capaciteit2 tot 12 personen
Huurprijs€ 250 excl. BTW

Sfeervol vergaderen in Museum Gouda van 2 tot 12 personen.

In de Opkamer kunt u terecht voor een vergadering met een klein gezelschap. De opkamer is voorzien van alle moderne technische faciliteiten en bevindt zich midden in het museum.

De genoemde prijs is per dagdeel (4 uur). Voor een hele dag bedraagt de prijs € 450 en er is een toeslag voor de avond (na 17.00 uur) van € 100. Alle bedragen zijn exclusief BTW en koffie/thee.

Als aanvulling op uw vergadering kunt u het museum bezoeken (€ 50) of een rondleiding voor € 100 (inclusief entree) boeken.