De Woonkamers van Gouda Oost

t/m23 juni 2019

Voor het fotografie-project 'De Woonkamers van Gouda Oost' zijn fotograaf Bram Tackenberg en Museum Gouda op zoek naar huishoudens in alle soorten en maten uit de wijk Gouda Oost die zich willen laten portretteren. Al 3 jaar doorkruist fotograaf Bram Tackenberg Nederland om een zo groot en divers mogelijke verzameling huishoudens te portretteren. Door de samenwerking met Museum Gouda richt hij de komende periode zijn lens op de wijk Gouda Oost om die op een wel heel bijzondere manier te laten zien.

Oproep
Welke huishoudens zouden zich willen laten portretteren voor dit project door fotograaf Bram Tackenberg? Hij komt bij je thuis en heeft van binnenkomst tot vertrek ongeveer één tot anderhalf uur nodig. Het is nadrukkelijk wel de bedoeling dat alle bewoners van de woning aanwezig zijn en erop komen (dit kan ook in het weekend). Er zijn geen kosten aan verbonden en uiteraard krijg je ook een afdruk van de uiteindelijke foto.

Expositie in het hart van de wijk
Voor 'De woonkamers in Gouda Oost' worden rond de veertig gezinnen of bewoners in hun huiskamer geportretteerd. Het levert een prachtig beeld op van de diversiteit van de bewoners van Gouda Oost.

De fotoportretten worden vanaf februari 2019 in ieder geval geëxposeerd in het Nelson Mandela Centrum en in Museum Gouda. Het Nelson Mandela Centrum is dé ontmoetingsplek in de wijk. Met de expositie geven de geportretteerden zich bloot. Ons doel is om een gevoel van trots te creëren. We willen de expositie laten fungeren als een plek waar men met elkaar in gesprek raakt. Waar men geïnteresseerd raakt in elkaars achtergrond.

Wat gebeurt er verder met de foto's?
De foto's zullen in eerste instantie geëxposeerd worden in het Nelson Mandela Centrum en in Museum Gouda. Ook zullen er twee of drie foto's gebruikt worden ter promotie van de expositie, deze zullen dus in advertenties terugkomen. De foto's kunnen ook gebruikt worden voor publicaties in tijdschriften, kranten en vakbladen, maar alleen in de context van de serie 'De Woonkamers'. Ook kunnen de foto's worden verkocht aan musea, gemeente en andere verzamelaars. Wellicht goed om te weten: de foto's krijgen een nummer en daarnaast wordt het jaartal vermeld; namen en andere gegevens worden niet vermeld.

Wat gebeurt er niet met de foto's?
De foto's zullen niet worden doorverkocht aan commerciële partijen, je zal jezelf dus nooit tegenkomen in een reclame-uiting van bv. winterbanden of boter... Ze blijven alleen beschikbaar als kunstuiting en binnen de context van de serie 'De Woonkamers'.

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan dit bijzondere project, meld je dan aan of vraag om extra informatie via onderstaande gegevens:

Bram Tackenberg 06-14687869 info@bramtackenberg.nl www.bramtackenberg.nl