Openingstijden

In verband met de lockdown als gevolg van corona is Museum Gouda in ieder geval tot en met 25 januari 2022 gesloten.

Museum

Maandaggesloten
Dinsdag11-17u
Woensdag11-17u
Donderdag11-17u
Vrijdag11-17u
Zaterdag11-17u
Zondag11-17u

Museumcafé

Maandaggesloten
Dinsdag10-17u
Woensdag10-17u
Donderdag10-17u
Vrijdag10-17u
Zaterdag10-17u
Zondag11-17u


Feestdagen

Eerste Paasdaggesloten
Tweede Paasdagopen
Koningsdaggesloten
Eerste Pinksterdaggesloten
Tweede Pinksterdagopen
Eerste Kerstdaggesloten
Tweede Kerstdagopen
Nieuwjaarsdaggesloten

Entreeprijzen en tickets

In verband met de lockdown als gevolg van corona is Museum Gouda in ieder geval tot en met 25 januari 2022 gesloten.

Volwassenen € 13
CJP >18 jaar € 10
Combiticket* € 19,50
 
Pashouders** gratis
t/m 17 jaar gratis

*Combiticket
In combinatie met toegang tot de naastgelegen Sint-Janskerk.

**Pashouders
Museumkaart, Rotterdampas, Vriendenloterij VIP-KAART, ICOM-pas, Vereniging Rembrandtpas, Het Gouds Catharina Gilde, Goudse Museumvrienden of Firma van Drie.

Museumkaart
De Museumkaart is te koop bij de kassa's van Museum Gouda. Ook is het mogelijk de museumkaart online te bestellen via de website van Museumkaart: museumkaart.nl

Adres en bereikbaarheid

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda Tel: +31 (0)182 33 10 00
info@museumgouda.nl

Lopend vanaf NS station
Vanaf het NS station is het ca. 10 minuten lopen naar Museum Gouda. Volg de borden met VVV, vanaf het Marktplein staan er borden naar Museum Gouda.

Met de auto
Parkeertip: Museum Gouda biedt bezoekers korting op parkeren in Parkeergarage Q-Park Bolwerk (Sint Mariewal 3). Om te profiteren van deze korting, dien je voorafgaand aan je bezoek aan het museum een parkeerplaats te reserveren. Maak hier je reservering. Vanaf de parkeergarage loop je langs de Hoge Gouwe. Aan het einde van deze gracht ga je links het Marktplein op. Daar volg je de borden Museum Gouda, entree Achter de Kerk 14.

Toegankelijkheid

Bij Museum Gouda is iedereen van harte welkom! Sommige exposities zijn helaas minder goed toegankelijk. Doordat het museum in een monumentaal pand uit de 14e eeuw is gevestigd, is er bijvoorbeeld geen lift aanwezig. Voor de mensen die de bovenverdieping niet kunnen bezoeken bieden wij een kleine attentie.

We hebben de informatie over de toegankelijkheid hieronder beschreven zodat zich geen onaangename verrassingen voordoen.

Ingang
Bezoekers die gebruik maken van een rolstoel of wandelstok kunnen het best gebruik maken van de entree aan de Oosthaven 9.
Deze ingang is normaliter gesloten. Je kunt je melden bij Ingang Achter de Kerk 14, waar een medewerker van het museum je graag het museum in begeleidt.

Parkeren
Er is een invalidenparkeerplaats op de Noodgodsbrug, tussen Oosthaven - Westhaven.

Rolstoel lenen
Er is een rolstoel beschikbaar, die vooraf telefonisch te reserveren is via 0182 – 331 000.

Rondleidingen

Kosten€ 65
Max.10 personen
Duurca. 1 uur

Er valt zoveel te zien maar waar moet je nu écht op letten? Tijdens een rondleiding neemt een van onze bevlogen medewerkers je mee langs hoogtepunten uit onze collectie of een specifieke tentoonstelling en kom je meer te weten over ons historische pand. Aan de hand van achtergrondverhalen en verrassende kijktips ontdek je gegarandeerd meer! Neem contact op via rondleidingen@museumgouda.nl voor de mogelijkheden.

V.I.P. rondleiding cadeau!

Kosten€ 60 (incl. museumentree)
Max.2 personen
Duurca. 1 uur

Op zoek naar een speciaal cadeau? Verras je moeder, vriend, zus (of jezelf!) met een privé rondleiding door Museum Gouda.

Met maximaal twee personen heb je 1 uur lang een rondleider tot je beschikking. Stel al je vragen, blijf extra lang stilstaan bij de werken die jullie aanspreken en beleef het museum op een speciale manier.

Een V.I.P. rondleiding boek je voor €60,- inclusief museumentree voor 2 personen. Daarmee heb je niet alleen een bijzonder bezoek maar steun je ook Museum Gouda.

Neem contact op via rondleidingen@museumgouda.nl voor meer informatie of het prikken van een datum!

Kinderen

Ga samen met schutter Hendrick op pad en ontdek aan de hand van filmpjes en opdrachten op je mobieltje het museum op een actieve manier! Ontmoet de rijke bierbrouwer Dirck van Reynegom en ontdek waarom de kolossale Sint-Janskerk in puin ligt...

Kinderen t/m 17 jaar hebben GRATIS toegang!

Museumcafé

dinsdag t/m zaterdag10.00 - 17.00 uur
zondag11.00 - 17.00 uur

Verstopt onder het eeuwenoude keldergewelf van het museum huist Museumcafé Gouda. Hier geniet je van de lekkerste koffie, thee, taarten en lunch. ’s Zomers biedt de ommuurde binnentuin van het Catherina Gasthuis een oase van rust in de stad.
Je vindt het Museumcafé aan de entreezijde Achter de Kerk 14.
Bekijk het menu alvast op museumcafegouda.nl.

Breng je een bezoek aan het Museumcafé dan vragen we een coronatoegangsbewijs en ID te tonen en wordt er gevraagd naar je gezondheid (gezondheidscheck). Op het buitenterras in de museumtuin geldt de coronatoegangsbewijsplicht niet.

Museumwinkel

In onze museumwinkel vind je
o Boeken over Gouda, keramiek en kunst
o Ansichtkaarten en reproducties
o Brochures en catalogi
o Cadeaus
o Kunstvoorwerpen
o Tassen van oude banieren
o ...en nog veel meer!

Of je nu een aandenken aan Gouda zoekt of een origineel cadeautje voor jong of oud, in onze museumwinkel slaag je gegarandeerd. Naast een vast aanbod zijn er bij bijzondere tentoonstellingen ook gerelateerde (cadeau)artikelen verkrijgbaar.

Arrangementen

Museum Gouda verkoopt een aantal arrangementen, voor een complete dag uit in én om Gouda. Zien we je binnenkort?