Tijdens de tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda (tot en met 1 oktober) zijn we van maandag tot en met zaterdag één locatie samen met de naastgelegen Sint-Janskerk. Een ticket geeft op de dag van je bezoek ook toegang tot de vaste collecties van Museum Gouda én de Sint-Janskerk. Op zondag is alleen het museum te bezoeken.

Openingstijden

Museum

Maandag10-17u
Dinsdag10-17u
Woensdag10-17u
Donderdag10-17u
Vrijdag10-17u
Zaterdag10-17u
Zondag10-17u

Museumcafé

Maandag10-17u
Dinsdag10-17u
Woensdag10-17u
Donderdag10-17u
Vrijdag10-17u
Zaterdag10-17u
Zondag11-17u


Feestdagen

Eerste Paasdaggesloten
Tweede Paasdagopen
Koningsdagopen (12:30 – 17:00)
Bevrijdingsdagopen
Hemelvaartopen (11.00 - 17.00)
Eerste Pinksterdagopen
Tweede Pinksterdagopen
Eerste Kerstdaggesloten
Tweede Kerstdagopen
Nieuwjaarsdaggesloten

Entreeprijzen en tickets

Volwassenen € 19,50
CJP >18 jaar € 15
Vrienden/partners* € 5
 
Pashouders** gratis
t/m 17 jaar gratis
*NB: Van maandag tot en met zaterdag bezoek je Beleef het Wonder van Gouda in de Sint-Janskerk en Museum Gouda. Het museum is tevens op zondag geopend. Je betaalt dan 13 euro in plaats van 19,50 euro. Online reserveren is niet meer nodig; koop je ticket bij de entree van het museum.*

*Vrienden/partners
Goudse Museumvrienden, Crabeth Club (Goud), Gouds Catharina Gilde, Partners Museum Gouda, Vrienden van de Sint-Jan, Firma van Drie

**Pashouders
Museumkaart, Vriendenloterij VIP-Kaart, Rotterdampas, ICOM, Vereniging Rembrandt.

Museumkaart
De Museumkaart is te koop bij de kassa's van Museum Gouda. Ook is het mogelijk de museumkaart online te bestellen via de website van Museumkaart: museumkaart.nl

Adres en bereikbaarheid

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda Tel: +31 (0)182 33 10 00
info@museumgouda.nl

Lopend vanaf NS station
Vanaf het NS station is het ca. 10 minuten lopen naar Museum Gouda. Volg de borden met VVV, vanaf het Marktplein staan er borden naar Museum Gouda.

Met de auto
Parkeertip: Museum Gouda biedt bezoekers korting op parkeren in Parkeergarage Q-Park Bolwerk (Sint Mariewal 3). Om te profiteren van deze korting, dien je voorafgaand aan je bezoek aan het museum een parkeerplaats te reserveren. Maak hier je reservering. Vanaf de parkeergarage loop je langs de Hoge Gouwe. Aan het einde van deze gracht ga je links het Marktplein op. Daar volg je de borden Museum Gouda, entree Achter de Kerk 14.

Toegankelijkheid

Bij Museum Gouda is iedereen van harte welkom! Sommige exposities zijn helaas minder goed toegankelijk. Doordat het museum in een monumentaal pand uit de 14e eeuw is gevestigd, is er bijvoorbeeld geen lift aanwezig. Voor de mensen die de bovenverdieping niet kunnen bezoeken bieden wij een kleine attentie.

We hebben de informatie over de toegankelijkheid hieronder beschreven zodat zich geen onaangename verrassingen voordoen.

Ingang
Bezoekers die gebruik maken van een rolstoel of wandelstok kunnen het best gebruik maken van de entree aan de Oosthaven 9.
Deze ingang is normaliter gesloten. Je kunt je melden bij Ingang Achter de Kerk 14, waar een medewerker van het museum je graag het museum in begeleidt.

Parkeren
Er is een invalidenparkeerplaats op de Noodgodsbrug, tussen Oosthaven - Westhaven.

Rolstoel lenen
Er is een rolstoel beschikbaar, die vooraf telefonisch te reserveren is via 0182 – 331 000.

Rondleidingen

Tijdens de tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda (vanaf 14 april) is maar een beperkt deel van de vaste collectie van het museum toegankelijk. Er vinden geen reguliere rondleidingen plaats. Heeft u toch interesse in een begeleid bezoek door de vaste collectie? Neem dan contact op via rondleidingen@museumgouda.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Kinderen

Tot en met 1 oktober kunnen kinderen lekker aan de slag in de tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda met het gratis 'Terug in de tijd-speurboekje'. Vraag ernaar bij de entree van de tentoonstelling in de Sint-Janskerk. Gedurende de tentoonstelling worden er regelmatig familierondleidingen georganiseerd. Laat je bijvoorbeeld rondleiden door Claes de timmerman of doe mee met de speciale rondleidingen bij de cartons en ontdek ze van super dichtbij. Kijk op www.beleefhetwondervangouda.nl voor de actuele agenda en tickets.

Kinderen t/m 17 jaar hebben GRATIS toegang!

Museumcafé

dinsdag t/m zaterdag10.00 - 17.00 uur
zondag11.00 - 17.00 uur

Verstopt onder het eeuwenoude keldergewelf van het museum huist Museumcafé Gouda. Hier geniet je van de lekkerste koffie, thee, taarten en lunch. ’s Zomers biedt de ommuurde binnentuin van het Catherina Gasthuis een oase van rust in de stad.
Je vindt het Museumcafé aan de entreezijde Achter de Kerk 14.
Bekijk het menu alvast op museumcafegouda.nl.

Museumwinkel

Of je nu een aandenken aan Gouda zoekt of een origineel cadeautje voor jong of oud, in onze museumwinkel slaag je gegarandeerd. Naast een vast aanbod zijn er bij bijzondere tentoonstellingen ook gerelateerde (cadeau)artikelen verkrijgbaar.

Arrangementen

Museum Gouda verkoopt een aantal arrangementen, voor een complete dag uit in én om Gouda. Zien we je binnenkort?