Openingstijden

Museum

Maandaggesloten
Dinsdag11-17u
Woensdag11-17u
Donderdag11-17u
Vrijdag11-17u
Zaterdag11-17u
Zondag11-17u

Museumcafé

Maandaggesloten
Dinsdag10-17u
Woensdag10-17u
Donderdag10-17u
Vrijdag10-17u
Zaterdag10-17u
Zondag11-17u

Het museum en museumcafé zijn geopend op Tweede Paas- en Tweede Pinksterdag. Op 1 januari, Koningsdag en op 25 december is het museum gesloten.

Entreeprijzen en tickets

Een bezoek brengen aan Museum Gouda? Reserveer dan eerst een ticket en tijdslot:
Koop je ticket(s)

Volwassenen € 12
CJP >18 jaar € 9
Combiticket € 17
 
Pashouders* gratis
t/m 17 jaar gratis

*Pashouders
Museumkaart, Rotterdampas, BankGiroLoterij VIP-kaart, ICOM-pas, Vereniging Rembrandtpas, Het Gouds Catharina Gilde, Goudse Museumvrienden of Firma van Drie.

Museumkaart
De Museumkaart is te koop bij de kassa's van Museum Gouda. Ook is het mogelijk de museumkaart online te bestellen via de website van Museumkaart: museumkaart.nl

Tickets
Een bezoek brengen aan Museum Gouda? Reserveer dan eerst een ticket en tijdslot:
Koop je ticket(s)

Adres en bereikbaarheid

Museum Gouda
Achter de Kerk 14 (plus museumcafé)
2801 JX Gouda

Oosthaven 9 (plus museumwinkel) let op: deze ingang is tijdelijk gesloten

Tel: +31 (0)182 33 10 00
info@museumgouda.nl

Lopend vanaf NS station
Vanaf het NS station is het ongeveer tien minuten lopen naar Museum Gouda. Volg de borden met VVV, vanaf het Marktplein staan er borden naar Museum Gouda. Je kunt momenteel alleen gebruik maken van onze entree Achter de Kerk 14.

Met de auto
Parkeertip: Parkeergarage Q-Park Bolwerk (Sint Mariewal 3). Vanaf de parkeergarage volgt u de Hoge Gouwe. Aan het einde van deze straat gaat u links het Marktplein op. Daar volgt u de borden Museum Gouda, entree Achter de Kerk 14.

Toegankelijkheid

Museum Gouda is beperkt toegankelijk voor mindervaliden. Mindervaliden kunnen het best gebruik maken van de entree aan de Oosthaven 9. Let op: door de maatregelen in het kader van het coronavirus is de entree aan de Oosthaven 9 tijdelijk gesloten. U kunt zich melden bij Ingang Achter de Kerk 14. Een medewerker van het museum begeleidt u graag het museum in. Er is een invalidenparkeerplaats op de Noodgodsbrug, tussen Oosthaven - Westhaven. Een rolstoel is beschikbaar en kunt u het beste vooraf reserveren.

De altaarstukken, de schuttersstukken, de toonzalen met wisseltentoonstelling, de stadsmaquette en de Schatkamer zijn goed bereikbaar.

Het Gouds plateel en de Franse/Haagse School zijn moeilijker bereikbaar. Er is helaas geen lift in het museum (monumentaal gebouw). Voor de mensen die de bovenverdieping niet kunnen bezoeken is er een kleine attentie.

Arrangementen

Momenteel zijn niet alle arrangementen actueel i.v.m. de maatregelen rondom het Corona-virus. Neem voor vragen contact op met info@museumgouda.nl.

Museum Gouda heeft een aantal leuke arrangementen, in samenwerking met diverse Goudse partijen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een complete dag Gouda kiezen met het 'Gouda Cheese and More' arrangement. Of kies voor combi met de Sint-Janskerk, door het Gouda-ticket van de VVV te kopen, bijvoorbeeld in combinatie met een goedkopere overnachting bij Best Western.

Klik op de link hieronder voor het complete overzicht.

Rondleidingen

Kosten€ 65
Max.15 personen
Duurca. 1 uur

In verband met het Corona-virus zijn rondleidingen en groepsactiviteiten alleen mogelijk onder bepaalde voorwaarden en afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap. Neem contact op via rondleidingen@museumgouda.nl om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Geef extra verdieping aan uw bezoek aan Museum Gouda en boek een rondleiding. Bekijk onder begeleiding van een ervaren rondleider de hoogtepunten uit het museum, kom meer te weten over het historische gebouw of kies voor een specifieke tentoonstelling. Voor informatie en reserveringen kunt u contact opnemen via rondleidingen@museumgouda.nl.

V.I.P. rondleiding cadeau!

Kosten€ 60 (incl. museumentree)
Max.2 personen
Duurca. 1 uur

Op zoek naar een speciaal cadeau? Verras je moeder, vriend, zus (of jezelf!) met een privé rondleiding door Museum Gouda.

Met maximaal twee personen heb je 1 uur lang een rondleider tot je beschikking. Stel al je vragen, blijf extra lang stilstaan bij de werken die jullie aanspreken en beleef het museum op een speciale manier.

Een V.I.P. rondleiding boek je voor €60,- inclusief museumentree voor 2 personen. Daarmee heb je niet alleen een bijzonder bezoek maar steun je ook Museum Gouda. Uiteraard gelden ook tijdens deze rondleidingen de Corona-maatregelen, houd je 1,5 m afstand tot de rondleider en volg je de vaste route door het museum.

Neem contact op via rondleidingen@museumgouda.nl voor meer informatie of het prikken van een datum!

Kinderen

Bezoekt u Museum Gouda met uw (klein)kinderen? Ook voor hen biedt het museum verschillende activiteiten om het bezoek nóg leuker te maken, zoals een leuke familietour met Schutter Hendrick en workshops in de schoolvakanties.

Museumcafé

dinsdag t/m zaterdag10.00 - 17.00 uur
zondag11.00 - 17.00 uur

Het museumcafé is vanwege de aangescherpte corona maatregelen helaas tijdelijk gesloten.
Museumcafé Gouda is de plek voor lekkere koffie, taart en lunch in een prachtige, museale omgeving. In de zomer kunt u van uw drankje genieten op het terras in de mooie museumtuin, een oase van rust in de stad. Het museumcafé bevindt zich aan de entreezijde Achter de Kerk 14. Meer informatie via: museumcafegouda.nl.

Museumwinkel

Door de maatregelen in het kader van het coronavirus is de museumwinkel tijdelijk alleen te bezoeken met een entreeticket tot het museum. De winkel verkoopt onder meer:

  • Boeken over Gouda, keramiek en kunst
  • Ansichtkaarten en reproducties
  • Brochures en catalogi
  • Cadeaus
  • Kunstvoorwerpen
  • Tassen van oude banieren

Voor kinderen zijn er boekjes, leuke kettinkjes en hebbedingetjes. Bij bijzondere tentoonstellingen zijn er ook gerelateerde (cadeau)artikelen verkrijgbaar.