Organisatie

Museum Gouda is het museum van de stad. Het huist in een historisch pad, een van oorsprong middeleeuws gasthuis. We beheren 40.000 voorwerpen en organiseren aantrekkelijke tentoonstellingen voor een breed publiek. We hebben de volgende visie en missie:

Visie
We willen een culturele ontmoetingsplaats zijn voor iedereen in en buiten Gouda. We willen mensen met elkaar verbinden, een authentieke ervaring bieden en op een bijzondere plek laten genieten van schoonheid.

Missie
Museum Gouda beheert de collectie van de stad. Die collectie is op onderdelen uniek voor Nederland. Dat geldt ook voor de (middeleeuwse) stad Gouda. Met aansprekende presentaties brengen we de collectie en de stad tot leven. We verbinden de verhalen die we vertellen met het heden. Hiermee willen we bereiken dat mensen het museum en Gouda in hun hart sluiten. En dat men hun eigen leefomgeving en die van de ander beter begrijpt.

E-mailadressen

Hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande adressen:

Algemene vragen

Collectiebeheerder

Beleid

ANBI
Stichting Museum Gouda is een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor kunt u ons fiscaal voordelig geld schenken. Sinds 2006 is het museum een zelfstandige stichting, die een langdurige subsidierelatie onderhoudt met de gemeente Gouda. De Stichting Museum Gouda wordt bestuurd volgens het raad-van-toezicht-model en kent een eenhoofdige directie/bestuur.

Directeur/bestuurder: Marc de Beyer
Raad van Toezicht: Godfried Barnasconi (voorzitter), Khalid Boutachekourt, Geeta Bruin, Ton Planken en Esther Schilt.

De arbeidsvoorwaarden van de directeur/bestuurder en van de 14 medewerkers zijn conform de Museum CAO. De Raad van Toezicht ontvangt een vergoeding.

Museum Gouda onderschrijft de Code Cultural Governance.De laatste jaarrekeningen, jaarverslagen en beleidsplannen kunt u downloaden onderaan de pagina 'beleid'.

Basisgegevens: Museum Gouda, Achter de Kerk 14, 2801 JX Gouda, info@museumgouda.nl
RSIN-nummer: 815401425 - KvK-nummer: 24387173 - Bankrekening: NL32ABNA0522401147

Vacatures

Museum Gouda zoekt vrijwilligers die het aanspreekpunt voor onze bezoekers willen zijn

Hebt u iets met cultuur en mensen? Dan is Museum Gouda misschien interessant voor u. Museum Gouda is gevestigd in een mooi pand in het culturele hart van de stad en beheert de collectie van de gemeente Gouda. Natuurlijk zijn er ook wisselende exposities en vinden er allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen plaats. Om deze activiteiten goed te laten verlopen, zoeken we een aantal enthousiaste vrijwilligers.

U bent enthousiast, gemotiveerd en flexibel en vindt het leuk om geïnteresseerde bezoekers te informeren over een tentoonstelling of de geschiedenis van Gouda. Om alle bezoekers de mogelijkheid te bieden onze collectie in een gastvrije sfeer te kunnen bekijken, is het belangrijk dat u openstaat voor contact met de bezoekers. Maar natuurlijk is het ook belangrijk dat u alert bent en mogelijke overlast voorkomt. Ter afwisseling van uw zaalwerkzaamheden kunt u bij de entree bezoekers ontvangen, informatie geven en toegangsbewijzen verkopen.

Wij vragen:

• Gastvrije instelling
  • Representatief
  • Belangstelling voor kunst en de Goudse geschiedenis
  • Minimaal 1 dagdeel (=4 uur) van dinsdag tot en met zondag beschikbaar

Wij bieden:

• Prettige werksfeer
  • Vrijwilligersverzekering
  • Begeleiding en mogelijkheden voor opleiding
  • Indien nodig reis- of onkostenvergoeding

Voor meer informatie: conny.lagerweij@museumgouda.nl

Steun ons

Draagt u Museum Gouda een warm hart toe? Wordt dan lid van de Goudse Museumvrienden.

Als bedrijf het museum steunen? Sluit u dan aan bij het Gouds Catharina Gilde of wordt partner van het museum.

Vereniging De Goudse Museumvrienden

De Vereniging van Goudse Museumvrienden is een actieve club met ongeveer 450 vrienden. De vrienden zijn de ambassadeurs van Museum Gouda en steunen bij aankopen en restauraties.

Draagt u Museum Gouda ook een warm hart toe, dan kunt u lid worden van de Vereniging van Goudse museumvrienden. Een lidmaatschap kost € 25,- per jaar. Voor een partnerlidmaatschap betaalt u € 40,00 per jaar.

Voorzitter van de Goudse Museumvrienden is Els Scholten. U kunt contact opnemen met de vereniging via museumvriendengouda@gmail.com.

Meer informatie vindt u op: museumvriendengouda.nl

Gouds Catharina Gilde

Wilt u Museum Gouda via uw bedrijf steunen? Dan kunt zich aansluiten bij het Gouds Catharina Gilde. Maar liefst 32 bedrijven ondersteunen het museum met een jaarlijkse bijdrage om een ambitieus project te realiseren.

Het Gouds Catharina Gilde biedt een aantrekkelijk zakelijk netwerk met verschillende bijeenkomsten in een prachtige historische omgeving. Lidmaatschap kost € 1.250,- per jaar. Voorzitter is Alain de Werd.

Lid worden? Neemt u dan contact op met Liesbeth van Buren: liesbeth.van.buren@nl.abnamro.com.

Kennismaken? Tegen gereduceerd tarief kunt u ook een periode aspirant-lid (Gildegezel) worden.

Meer informatie vindt u op: catharinagildegouda.nl.

Leden Gouds Catharina Gilde:

• ABN AMRO Bank N.V.
  • Westerhuis Notarissen
  • Bouwbureau en aannemingsbedrijf De Wilde BV

Partners van Museum Gouda
Uw bedrijf of organisatie kan ook partner worden van Museum Gouda. Dat kan onder meer door een museumzaal te sponsoren. Afhankelijk van de zaal zijn de sponsorbedragen € 1.000,-, € 3.000,- en € 5.000,-.

Natuurlijk kunnen we ook op maat tot een bloeiende en duurzame samenwerking komen. We denken graag met u mee wat Museum Gouda voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen.

Partners zijn:

• F.W. Maas Elektro Service