Organisatie

Museum Gouda is het museum van de stad. Het huist in een historisch pand, een van oorsprong middeleeuws gasthuis. We beheren 40.000 voorwerpen en organiseren aantrekkelijke tentoonstellingen voor een breed publiek. We hebben de volgende visie en missie:

Visie
We willen een culturele ontmoetingsplaats zijn voor iedereen in en buiten Gouda. We willen mensen met elkaar verbinden, een authentieke ervaring bieden en op een bijzondere plek laten genieten van schoonheid.

Missie
Museum Gouda beheert de collectie van de stad. Die collectie is op onderdelen uniek voor Nederland. Dat geldt ook voor de (middeleeuwse) stad Gouda. Met aansprekende presentaties brengen we de collectie en de stad tot leven. We verbinden de verhalen die we vertellen met het heden. Hiermee willen we bereiken dat mensen het museum en Gouda in hun hart sluiten. En dat men hun eigen leefomgeving en die van de ander beter begrijpt.

Medewerkers en contactgegevens

Hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande adressen:

Algemene vragen

Collectiebeheerder

Beleid

ANBI
Stichting Museum Gouda is een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor kunt u ons fiscaal voordelig geld schenken. Sinds 2006 is het museum een zelfstandige stichting, die een langdurige subsidierelatie onderhoudt met de gemeente Gouda. De Stichting Museum Gouda wordt bestuurd volgens het raad-van-toezicht-model en kent een eenhoofdige directie/bestuur.

Directeur/bestuurder: Marc de Beyer
Raad van Toezicht: Godfried Barnasconi (voorzitter), Khalid Boutachekourt, Geeta Bruin, Ton Planken en Ron de Haas.

De arbeidsvoorwaarden van de directeur/bestuurder en van de 15 medewerkers zijn conform de Museum CAO. De Raad van Toezicht ontvangt een vergoeding.

Museum Gouda onderschrijft de Code Cultural Governance.De laatste jaarrekeningen, jaarverslagen en beleidsplannen kunt u downloaden onderaan de pagina 'beleid'.

Basisgegevens: Museum Gouda, Achter de Kerk 14, 2801 JX Gouda, info@museumgouda.nl
RSIN-nummer: 815401425 - KvK-nummer: 24387173 - Bankrekening: NL32ABNA0522401147