Vanwege herinrichting is de Gasthuiskapel van Museum Gouda en de entree Oosthaven 9 tijdelijk gesloten. Hierdoor is ook de martelwerktuigenkamer gesloten. Op de website zal worden vermeld wanneer deze zalen weer worden geopend.

Openingstijden

Museum

Maandaggesloten
Dinsdag11-17u
Woensdag11-17u
Donderdag11-17u
Vrijdag11-17u
Zaterdag11-17u
Zondag11-17u

Museumcafé

Maandaggesloten
Dinsdag10-17u
Woensdag10-17u
Donderdag10-17u
Vrijdag10-17u
Zaterdag10-17u
Zondag11-17u


Feestdagen

Eerste Paasdaggesloten
Tweede Paasdagopen
Koningsdagopen
Bevrijdingsdagopen
Hemelvaartopen
Eerste Pinksterdagopen
Tweede Pinksterdagopen
Eerste Kerstdaggesloten
Tweede Kerstdagopen
Nieuwjaarsdaggesloten

Entreeprijzen en tickets

Volwassenen € 14,50
CJP >18 jaar € 10
 
Pashouders* gratis
t/m 17 jaar gratis

*Pashouders
Museumkaart, Vriendenloterij VIP-Kaart, Rotterdampas, ICOM, Vereniging Rembrandt, Goudse Museumvrienden, Crabeth Club (Goud), Gouds Catharina Gilde, Partners Museum Gouda, Vrienden van de Sint-Jan, Firma van Drie

Museumkaart
De Museumkaart is te koop bij de kassa's van Museum Gouda. Ook is het mogelijk de museumkaart online te bestellen via de website van Museumkaart: museumkaart.nl

Adres en bereikbaarheid

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda Tel: +31 (0)182 33 10 00
info@museumgouda.nl

Lopend vanaf NS station
Vanaf het NS station is het ca. 10 minuten lopen naar Museum Gouda. Volg de borden met VVV, vanaf het Marktplein staan er borden naar Museum Gouda.

Met de auto
Parkeertip: Museum Gouda biedt bezoekers korting op parkeren in Parkeergarage Q-Park Bolwerk (Sint Mariewal 3). Om te profiteren van deze korting, dien je voorafgaand aan je bezoek aan het museum een parkeerplaats te reserveren. Maak hier je reservering. Vanaf de parkeergarage loop je langs de Hoge Gouwe. Aan het einde van deze gracht ga je links het Marktplein op. Daar volg je de borden Museum Gouda, entree Achter de Kerk 14.

Toegankelijkheid

Bij Museum Gouda is iedereen van harte welkom! Sommige exposities zijn helaas minder goed toegankelijk. Doordat het museum in een monumentaal pand uit de 14e eeuw is gevestigd, is er bijvoorbeeld geen lift aanwezig. Voor de mensen die de bovenverdieping niet kunnen bezoeken bieden wij een kleine attentie.

We hebben de informatie over de toegankelijkheid hieronder beschreven zodat zich geen onaangename verrassingen voordoen.

Ingang
Bezoekers die gebruik maken van een rolstoel of wandelstok kunnen het best gebruik maken van de entree aan de Oosthaven 9.
Deze ingang is normaliter gesloten. Je kunt je melden bij Ingang Achter de Kerk 14, waar een medewerker van het museum je graag het museum in begeleidt.

Parkeren
Er is een invalidenparkeerplaats op de Noodgodsbrug, tussen Oosthaven - Westhaven.

Rolstoel lenen
Er is een rolstoel beschikbaar, die vooraf telefonisch te reserveren is via 0182 – 331 000.

Rondleidingen

Geef extra verdieping aan uw bezoek aan Museum Gouda en boek een rondleiding! Bekijk onder begeleiding van een ervaren rondleider de hoogtepunten uit het museum, kom meer te weten over het historische gebouw, ervaar een kunstwerk op een andere manier met een VTS-gesprek of kies voor een specifieke tentoonstelling. Er is veel mogelijk, iedere rondleiding is maatwerk. Voor meer informatie en reserveringen, stuur een mail naar: rondleidingen@museumgouda.nl

Kinderen

Er is van alles voor jou te doen in ons museum. Maak bijvoorbeeld je eigen mini-museum met Mara, kom in de vakantie langs voor een toffe workshop of breng een bezoekje aan Sint tijdens het Huis van Sinterklaas! Boek tickets en bekijk het actuele aanbod via de agenda!

Kinderen t/m 17 jaar hebben GRATIS toegang!

Museumcafé

dinsdag t/m zaterdag10.00 - 17.00 uur
zondag11.00 - 17.00 uur

Verstopt onder het eeuwenoude keldergewelf van het museum huist Museumcafé Gouda. Hier geniet je van de lekkerste koffie, thee, taarten en lunch. ’s Zomers biedt de ommuurde binnentuin van het Catherina Gasthuis een oase van rust in de stad.
Je vindt het Museumcafé aan de entreezijde Achter de Kerk 14.
Bekijk het menu alvast op museumcafegouda.nl.

Museumwinkel

Of je nu een aandenken aan Gouda zoekt of een origineel cadeautje voor jong of oud, in onze museumwinkel slaag je gegarandeerd. Naast een vast aanbod zijn er bij bijzondere tentoonstellingen ook gerelateerde (cadeau)artikelen verkrijgbaar.

Arrangementen

Museum Gouda verkoopt een aantal arrangementen, voor een complete dag uit in én om Gouda. Zien we je binnenkort?